Skal jeg bruge solbriller med UV beskyttelse på Samsø?

Solens UV stråler er ikke kun skadelige for vores hud. UVA og UVB strålerne er faktisk også skadelige for dine øjne. Det kan medføre både kortvarige og mere langsigtede komplikationer ikke at beskytte dine øjne mod solen.

Derfor er det yderst vigtigt, at du sørger for, at dine solbriller yder den optimale beskyttelse mod solens stråler.

Solskoldede øjne

Når dine øjne er udsat for UV stråling i længere tid kan de – ligesom din hud – blive solskolede. Solskoldede øjne er yderst lysfølsomme, hæver og bliver rødsprængte. Du kender det måske under betegnelsen ”at være sneblind”. Det er nemlig ofte på skiferier, at dine øjne bliver solskoldede, hvis du glemmer solbriller med UV beskyttelse. Sneblindhed varer typisk et døgn eller to.

De mere langsigtede og alvorligere følger af UV skader i øjnene er blandt andet grå stær, hvor op mod 20% af tilfældene skønnes at skyldes UV skader. Der kan også opstå kræft i øjet og øjeregion som følge af disse UV skader.

Køb solbriller med UV Beskyttelse hos Samsø Optik

Sørg derfor altid for at bruge solbriller med UV beskyttelse, så du beskytter dine øjne mod de skadelige UVA og UVB stråler. Og lær også dine børn beholde solbrillerne på. Deres unge øjne er nemlig endnu mere følsomme overfor de skadelige stråler end voksne øjne.

Alle solbriller i Danmark skal heldigvis være CE mærkede. CE mærket sikrer, at solbrillen overholder kravene til UV beskyttelse. Det er dermed din garanti for, at de beskytter mod både solens UVA og UVB stråler.

Så tag familien under armen og kom ind til os i Samsø optik. Så finder vi de rette solbriller til jer alle sammen, og tager en snak om hvilke solbrilleglas, der passer bedst til jeres forskellige behov.

Se mere om hvordan du beskytter dine øjne på:
www.beskytdineøjnemodsolen.nu