Synsprøver på Samsø

Har du udfordringer med synet, og tror du har brug for (nye) briller eller kontaktlinser? Så bestil tid til en synsprøve hos din lokale optiker.

Forebyggelse er bedre end behandling. Vi anbefaler derfor, at du får foretaget synsprøver med jævne mellemrum, for at opdage eventuelle udviklinger i dit syn tidligt i forløbet. Lidt ligesom når du får lavet et tandeftersyn hos tandlægen.

 

Skal jeg få foretaget en synsprøve?

Det siger sig selv, at du skal have foretaget en synsprøve, hvis du føler, at dit syn er blevet dårligere. Men faktisk kan tilbagevendende, vedvarende hovedpine også være tegn på at du skal få tjekket dit syn. Det samme med røde øjne, dobbeltsyn og behov for ekstra lys ved læsning.

Selv uden symptomer er det en god idé at få foretaget en synsprøve fra tid til anden. Vi anbefaler en gang årligt eller som minimum hvert andet år. Visse øjensygdomme og synsudfordringer opdager du ikke nødvendigvis selv, og tidlig indsats er vigtigt i tilfælde.

Hvordan foregår en synsprøve hos Samsø Optik?

Det er bedst at forudbestille tid til synsprøve inden du kommer, da prøven tager ca. en halv time, og vi ikke nødvendigvis har nogle tider fri med det samme.

Selve synsprøven foretager vi med en slags kæmpebrille med en masse brilleglas. Denne maskine hedder en phoroptor.

Prøven består af op til 21 tests som skal afsløre eventuelle synsfejl. Er der mistanke om bygningsfejl eller øjensygdomme, kan der foretages yderligere tests. Er der tegn på øjensygdom, vil  vi henvise dig til en øjenlæge.

Hvis det viser sig, at du kunne have gavn af briller, kan der foretages målinger af dine øjne, så du kan få glas i dine briller som er skræddersyede specifikt til dine øjne og dit syn.

Foretrækker du kontaktlinser, kan vi også tjekke om dine øjne er egnede til dette.

En synsprøve varer ca. en halv time.
Vi anbefaler, at bestille tid.